Yes we are.

The Goodman! 

Blues-rock met een stevige basis in de blues. Voeg daar aan toe veel shuffle, John Lee Hooker boogie en rock uit de hoek van Rory Gallager, Johnny Winter, The Paladins, ZZ-top, Canned Heat. Garneer met een vleugje Alice Cooper en maak het hier en daar af met slide en bluesharp. Dat zijn The Goodman!

Yeah what is that all about?! It’s about us, if you like what you have heard and want to book us, please call, we speak English.

Already wanting to book us? Call us +31624278369

We reside in the Netherlands but Germany and Belgium are within range. Do not hesitate and try to bring us to your country. You never know!

Ooit werden ze vergeleken met 16 Horse power. Drummer Jelle zet een strakke basis neer en is uiterst scherp op wat er gebeurt. Syncopen in de gitaarsolo worden dan al snel dikke accenten in het nummer die de groove lekker aanzetten. Arthur gromt er met zijn bas zwaar overheen. Hij laat die shuffle rollen tussen zijn alternerende duim en wijsvinger. Gitarist Jeroen legt zijn ziel en zaligheid in zijn licks en solo’s. Rauw en soms een beetje hoekig als Neil Young, dat is zijn geluid. Dat hij graag naar The Paladins luistert zal je niet verbazen als je hem hoort. 

Ze zijn er helemaal klaar voor! Arthur en Jeroen speelden als tieners al samen en schreven 15 jaar geleden veel van de nummers die ze nu ten gehore brengen. Samen met drummer Jelle bliezen ze in 2018 de band nieuw leven in. De nummers van vroeger zijn nog steeds actueel, ze voegden nieuwe nummers toe en samen met enkele covers spelen ze de avond met drie sets vol. Daarbij nemen ze de tijd om er echt wat moois van te maken, je hoort hoe ze zijn ingespeeld op elkaar! Fijn van deze jongens is dat ze van een generatie zijn waar afspraken mee te maken zijn. 

In de Brigant in Arnhem maakten ze de live-opname die beschikbaar is op Soundcloud. https://soundcloud.com/thegoodman_nl/sets/the-brigant-sessions Vanwege auteursrechten staan er geen covers op, maar uiteraard wel hun eigen werk. The Goodman boeken? Bel Jeroen van der Meer op 06-24278369 of mail naar: thegoodman.netherlands@gmail.com